Održano lokalno takmičenje učenika u slučaju elementarnih nepogoda i drugih opasnosti

Autor :  apr 09, 2019

U Plandištu je održano lokalno takmičenje učenika u slučaju elementarnih nepogoda i drugih opasnosti.

U okviru Programa “Efikasan odgovor Crvenog krsta na nesreće – jačanje kapaciteta lokalne zajednice za smanjene rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih tipova nesreće”, koji Crveni krst Plandište realizuje od oktobra 2018. godine u saradnji sa OŠ „Jovan Sterija Popović“ Velika Greda i OŠ “Dositej Obradović” Plandište (obuhvatajući i odeljenje u Margiti), do sada su sprovedene sve planirane aktivnosti, a u realizaciji istih učestvovalo je 35 mladih volontera i 3 prosvetna radnika.

Pomenuti Program je sa 16 edukativnih radionica, plenarnim predavanjem sa praktičnim vežbama evakuacije i učešćem u kvizu „Heroji za sve nas“ obuhvatio 67 učenika 3. i 4. razreda. A, kroz 4 edukativne radionice i plenarno predavanja sa praktičnim vežbama evakuacije prošlo je 434 učenika od 1. do 8. razreda.

Lokalnim takmičenje u ublažavanju posledica nesreće završene su sve aktivnosti ovog Programa. U kategoriji Takmičenje učenika 3. i 4.razreda koje je održano u prostorijama Kulturnog centra u Plandištu, učestvovale su tri desetočlane ekipe iz: Margite, Plandišta i Velike Grede.

Takmičarski poligon bio je sastavljen iz šest tačaka i to: Sistem zaštite i spasavanja; Opasnosti u domaćinstvu; Požari; Zemljotresi i poplave; Klimatske promene i udari munja i Bezbednost na vodi i ekstremni zimsaki uslovi. U realizaciji takmičenja i u ulozi sudija na poligonu bilo je 11 mladih volontera Crvenog krsta. U komisiji takmičenja bila su tri prosvetna radnika, a u ulozi supervizora koordinator Programa Dimitrije Angelovski.Veoma značajnu podršku i pomoć tokom realizacje celog Programa, pa i tokom realizacije lokalnog takmičenja, Crveni krst Plandište je imao od pokrajinskog koordinatora Jelene Milić iz Crvenog krsta Vojvodine.

Pobednička ekipa sa najviše osvojenih bodova na ovom takmičenju bila je ekipa iz OŠ “Dositej Obradović” Plandište, a za sve učesnike takmičenja Crveni krst Plandište je obezbedio prigodan poklon u vidu dopunske baterije za mobilni telefon.

Crveni krst Plandište je veoma zahvalan Kulturno obrazovnom centru “Vuk Karadžić” Plandište koji je ustupio kompletne prostorije za realizaciju ovog takmičenja, Opštini Plandište čijim autobusom je obavljen prevoz dece sa terena, Kancelariji za mlade opštine Plandište za tehničku podršku i mesnoj zajednici Plandište za pomoć u obezbeđivanju materijala za takmičenje.

Lokalnom takmičenju dece prisustvovao je zamenik savetnika za poslove planiranja odbrane i poslove vezane za vanredne situacije Opštine Plandište - Dragoslav Avramović.

Pohvala za sve učesnike na izuzetno dobrom znanju koje su pokazali tokom takmičenja, kao i za mlade volontere Crvenog krsta koji su pripremili i realizovali jedno veoma zahtevno i ozbiljno takmičenje.

Opština Plandište i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30