U Plandištu se gradi "Vetropark Plandište 1"

Autor :  mar 29, 2019

Predsednik Opštine Plandište Jovan Repac, primio je u prvu zvaničnu posetu novoizabranog direktora kompanija NIS-MET Energowind i Wind Park Plandište, projektnih kompanija koje će izgraditi vetroelektranu Plandište 1.

Vetropark Plandište 1 sastojaće se od 34 vetro turbine, ukupnog kapaciteta 102 MW.

Predsednik Opštine Plandište Jovan Repac izjavio je da je zadovoljstvo što ozbiljni investitori poput NIS-a i njihovih partnera iz MET grupe žele da investiraju u Plandište.

Nadamo se da će ovaj veliki infrastrukturni objekat konačno biti izgrađen i da će značajno doprineti energetskom sistemu Srbije i ciljevima koji se tiču mnogim izvorima energije. Verujemo da će izgradnja vetroparka doprineti podizanju lokalne ekonomije, upošljavanju građana, kao da će i doneti lokalnoj zajednici druge posredne i neposredne benefite – izjavio je na sastanku predsednik Opštine Plandište.

Iskazujući zadovoljstvo zbog srdačnog prijema, Boris Granovski je kazao da će se kompanija koju vodi maksimalno truditi da tokom izgradnje, ali i operativnog rada vetroparka doprinese poboljšanju života lokalne zajednice.

Naš plan je da tokom ove godine započnemo izgradnju vetroparka kako bismo 2021. godine imali potpuno operativan vetropark. Kao društveno odgovorna kompanija informisaćemo lokalnu samoupravu i građane o svim koracima, a takođe ćemo se truditi da doprinesemo unapređenju zaštite životne sredine i poboljšanju ekonomije– rekao je Granovski.

Pored predsednika Opštine Plandište Jovana Repaca i novoizabranog direktora kompanija NIS-MET Energowind i Wind Park Plandište Borisa Granovskog, sastanku su prisustvovali i  predsednik SO Plandište Endre Sabo, zamenik predsednika Opštine Plandište Goran Donevski, načelnica Opštinske uprave Opštine Plandište Aleksandra Odavić Mak i Danijela Isailović menadžer za odnose sa državnim institucijama i licenciranje u vetroparku Plandište.

Opština Plandište i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30