Javni poziv za besplatan mentoring za prerađivačku industriju

Autor :  mar 12, 2019

Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je Javni poziv za učešće u Programu pružanja standardizovane usluge mentoringa sektorima prerađivačke industrije.

Cilj programa je unapređenje poslovnog ambijenta i podrška nesmetanom razvoju mikro, malih, srednjih preduzeća i preduzetnika (MMSPP) koja posluju u okviru sektora prerađivačke industrije, i to u industriji mašina i opreme; prehrambenoj; drvnoj i industriji nameštaja i industriji gume i plastike, saopšteno je iz RAS-a, a prenosi Tanjug.rs.

Javni poziv će biti otvoren do 19. aprila, ukupan budžet znosi 3,9 miliona dinara, a krajnji rok za završetak pružanja standardizovane usluge mentoring je 20. novembar 2019. godine.

Proces mentoringa odvija se po metodologiji Razvojne agencije Srbije (RAS), razvijenoj u dugogodišnjoj saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA).

Zainteresovana MMSPP dobijaju sveobuhvatnu podršku u trajanju od 25 do 50 sati, kroz individualni pristup u samoj kompaniji.

Vlasnik i/ili zakonski zastupnik privrednog subjekta i mentor zajedno proučavaju aktuelno poslovanje, razloge trenutnih problema ili smetnje za dalji razvoj, najvažnije potencijale za rast, te na osnovu konstatovanog stanja mentor i korisnik mentoring usluge razvijaju i sprovode akcioni plan koji ima za cilj poboljšanje poslovnih rezultata.

Da bi ostvarili pravo na učešće u Programu, MMSPP treba da su registrovani na teritoriji Republike Srbije pre aprila 2016. godine; da obavljaju delatnost u okviru jednog od navedenih sektora prerađivačke industrije; da su izmirili obaveze po osnovu poreza i doprinosa; i da su u većinskom privatnom vlasništvu;

Do sada je oko 2.000 korisnika izrazilo zadovoljstvo uslugom mentoringa i ocenilo da im je ta usluga pomogla u poslovanju, a trenutno je korisnicima na raspolaganju više od 50 akreditovanih mentora.

Prijave sa svim pratećim obrascima i dokumentacijom se podnose lično ili preporučenom poštom ARRA sa naznakom: Prijava za učešće u Programu pružanja standardizovane usluge mentoringa sektorima prerađivačke industrije.

Javni poziv, Uputstvo i obrasci za prijavu dostupni su na sajtu RAS, www.ras.gov.rs, kao i na internet stranama akreditovanih razvojnih agencija (ARRA) i u štampanom obliku u ARRA.

Izvor: Tanjug.rs

Opština Plandište i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31