Vlada Vojvodine odobrila značajna sredstva Južnobanatskom okrugu

Autor :  feb 27, 2019

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore predstavnicima 41 lokalne samouprave vredne 4.1 milijardu dinara, za realizaciju 56 projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta. Od ukupnog iznosa sredstava, Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, obezbedila je 3.4 milijarde dinara.

PANČEVO

Gradu Pančevu, u skladu sa odlukom o dodeli sredstava, dodeljeno je 95.860.352,00 dinara za realizaciju projekta za izgradnju potamiškog kolektora - III faza 86.000.000 dinara u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, i u oblasti razvoja sporta - za rekonstrukciju otvorenog sportskog terena u OŠ "Đura Jakšić" u Pančevu 9.860.352 dinara.

- Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja ispratile su izgradnju Potamiškog kolektora u sve tri faze, što je omogućilo opremanje Severne poslovne zone i dolazak nemačke kompanije ZF u Pančevo. Današnjim potpisivanjem ugovora, zaokružujemo kompletno ovaj projekat. Od izuzetnog značaja za grad Pačevo jeste i ulaganje u sport i naročito u razvoj školskog sporta, cilj nam je da svaka škola ima adekvatan prostor, i zato su i sredstva namenjena rekonstrukciji sportskog terena u OŠ "Đura Jakšić" od izuzetnog značaja za naše đake, rekao je Pavlov.

VRŠAC

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović potpisala je Ugovor o prenosu sredstava gradu Vršcu za sufinansiranje projekta "Izgradnja kanalizacije upotrebljenih otpadnih voda u naseljenom mestu Pavliš" u iznosu od 45.000.000 dinara. Preostali iznos od 35.000.000 dinara za realizaciju ovog projekta izdvojiće Grad Vršac iz budžeta. 

- Pavliš, u kojem se nalazi izvorište pijaće vode za grad Vršac, do sada nije imao kanalizaciju. Moram da istaknem da je za grad Vršac od izuzetnog značaja završetak fabrike za preradu pijaće vode u Pavlišu. Ovu investiciju je JKP Drugi oktobar uspešno završio uz podršku Vlade republike Srbije. Zahvaljujem se i Vladi Republike Nemačke koja je insistirala da Grad Vršac uđe u deo programa koji se odnosi na realizaciju ove velike investicije. Izgradnjom ovog postrojenja rešen je višedecenijski problem vodosnabdevanja u Vršcu koji se prevashodno ogledao u povećanim vrednostima amonijaka i mangana u pijaćoj vodi. Voda sa izvorišta u Pavlišu, sada se u postrojenju pijaće vode potpuno prečišćava, rekla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

OPOVO I KOVAČICA

Za put Opovo - Debeljača izdvojeno je čak 200 miliona dinara za završetak ovako značajnog projekta. Mirović i Tasić razgovarali su i o aktuelnom projektu nabavke ambulantnog vozila i digitalizacije rentgena u Domu zdravlja Opovo.

- Put Opovo – Debeljača je jedan od strateških projekata kada govorimo o aktuelnoj lokalnoj vlasti u Opovu. Ono što je bitno jeste da mi polako ulazimo u završnu fazu obezbeđenja finansijskih sredstava za kompletnu realizaciju ovog projekta, za koji ja iskreno očekujem da će biti gotov 2019., odnosno početkom 2020. godine. Da napravim jednu retrospektivu, mi smo do sada uspeli da obezbedimo sredstva za prvih šest faza, izgrađeno je 4.55 km i ugovorili izvođenje radova za još 2.15 km, i očekujem da sa prvim lepim danima krenemo sa građevinskim radovima. Ovaj Ugovor obezbeđuje dodatnih 200 miliona koji će nam omogućiti pokretanje dvogodišnje javne nabavke koja će obuhvatiti preostalih sedam faza i na taj način ugovoriti kompletnu „priču“ za završetak ovako značajnog projekta, ne samo za građane Opštine Opovo, već i za građane Opštine Kovačica“ izjavio je nakon potpisivanja ugovora Tasić.

Predsednik opštine Kovačica, Milan Garašević, potpisao je Ugovor za projekat Unapređenje privrednog kapaciteta opremanjem industrijske zone u Crepaji – prva faza, vredan je 81.5 miliona dinara.

- Pored brojnih loših odluka i poslovnih poteza u prošlosti, koje i dan danas koštaju opštinu Kovačica i čiji je jedini zadatak bio da popularišu lik i delo nekadašnjeg predsednika opštine, jedna od najlošijih bila je i odluka da se ukinu radne zone. Nespretno donošenje važnih rešenja koštalo je opštinu Kovačica i toga da danas Kovačica nema nijednog velikog investitora, jer nije imala opremljene radne zone, odnosno infrastrukturu koja bi investitoru bila potrebna za pokretanje bilo kakve proizvodnje. Sada je tome kraj, rekao je predsednik opštine Kovačica Milan Garašević.

KOVIN

Opštini Kovin uručen je Ugovor o sufinansiranju realizacije  projekta „Rekonstrukcija i sanacija objekta kulture u Deliblatu – zadružnog doma – II faza“. Oodobrena su tražena sredstva u iznosu od 28.059.610 dinara. Prema projektovanom, ukupno potrebna sredstva su 40.7 miliona dinara, što znači da je planirano učešće opštine u iznosu od 12.660.000 miliona dinara.

- Radovi druge faze rekonstrukcije i sanacije na objektu Zadružnog doma podrazumevaju građevinske i građevinsko zanatske radove: zamenu preostale unutrašnje i spoljne stolarije, zamenu stepenišne ograde, sanitarija, saniranje podova, zatim skidanje stare i izgradnju nove krovne konstrukcije, uređenje fasade, izolaciju objekta. Neophodno je uraditi i bolju organizaciju prostora koji bi se definisao novim lakim pregradama, kako bi se dobio funkcionalniji objekat i sprečilo njegovo dalje propadanje, izjavila je predsednica opštine Kovin Sanja Petrović.

BELA CRKVA

Predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić potpisao je dva značajana ugovora u vezi realizacije projekta izgradnje sportske sale i asfaltiranja ulica na teritoriji opštine Bela Crkva.

- Republička i Pokrajinska Vlada su na zajedničkoj sednici odlučile da će finansirati izgradnju sporstke sale u Beloj Crkvi ukupne vrednosti 236 miliona dinara, a ovim ugovorom opredeljeno nam je 100 miliona dinara za I fazu izgradnje sportske sale. Nova sala će se izgraditi u dvorištu OŠ „Žarko Zrenjanin“ sa pratećim sadržajima, a uključena je i rekonstrukcija postojeće male sale. Danas smo potpisali ugovor za izgradnju pet saobraćajnica, u pitanju su 3 ulice u samom naselju Bela Crkva: Dunavska, Lele Radulj i Jagodara. U Crvenoj Crkvi asfaltiraće se ulica Pere Rajića, a u Banatskoj Planci ulica Žarka Zrenjanina. Za izgradnju ovih saobraćajnica opredeljeno nam je više od 28 miliona dinara uz učešće opštine Bela Crkva u iznosu od 5 miliona dinara. Koliko ja pamtim u opštini Bela Crkva nije se desilo da pet ulica bude asfaltirano u isto vreme, dugo su stanovnici ovih ulica čekali na asfalt, a ja se nadam da ćemo u toku ove građevinske sezone imati novo izgrađene saobraćajnice u pomenutim ulicama, rekao je predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić  i izrazio zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku Vlade APV Igoru Miroviću.

ALIBUNAR

Opština Alibunar dobila je sredstava u iznosu od 78.241.040 dinara za završetak sportske sale u Alibunaru. Zahvaljujući svesrdnoj podršci Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i odgovornoj politici lokalne samouprave kojoj je briga o mladima prioritet, davno započeti radovi na sportskoj sali u Alibunaru privešće se kraju.

- Deca koja pohađaju OŠ „Bratstvo i jedinstvo“ u Alibunaru napokon će dobiti fiskulturnu salu sa svim uslovima za odvijanje časova fizičkog vaspitanja kao što i zaslužuju, a Alibunar će najzad imati prikladno mesto za bavljenje sportom i sportskim aktivnostima za decu i mlade, koji će na taj način moći zdravo da odrastaju i kvalitetno provode svoje slobodno vreme, rekla je Danijela Lončar.

PLANDIŠTE

Opštini Plandište odobreno je 36.3 miliona dinara za sanaciju vodovodne mreže i 39.9 miliona dinara za razvoj turizma. Da podsetimo, od 119 gradova i opština, Opština Plandište je po efikasnosti upravljanjem javnim finansijama rangirana na 8. mesto od strane Državne revizorske institucije, koja je kontrolisala finansije lokalnih samouprava u protekle četiri godine. 

- Ova nagrada predstavlja primer dobre prakse za efikasno upravljanje javnim finansijama. Do tako visokog mesta Plandište je došlo zahvaljujući projektu „Unapređenje revizije na lokalnom nivou za efikasnije upravljanje javnim finansijama“ koje sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz podršku Švajcarske vlade. Smisao projekta ogledao se u istraživanju na temu „Analiza procene javnih finansija na lokalnom nivou i kreiranje rang-lista jedinica lokalnih samouprava“. Sredstva koja su nam obezbeđena pomenutim ugovorima u mnogome će pomoći infrastrukturnom razvoju opštine Plandište i podizanju kvaliteta života naših građana, rekao je predsednik opštine Plandište Jovan Repac.

Opština Plandište i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31