Ministar Zoran Đorđević posetio Plandište

Autor :  feb 21, 2019

Ministar za rad, zapošljvanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević zajedo sa pomoćnicom, Biljanom Barošević u sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom  bio je  u zvaničnoj poseti opštini Plandište.

Ovo je druga zvanična poseta ministra Đorđevića u ovom mandatu. Ministra je prvo primio predsednik Opštine Plandište, Jovan Repac  sa najbližim saradnicima, zamenikom  Goranom Donevski, predsednikom SO Plandište, Endre Sabom, načelnicom Opštinske uprave , Aleksandrom Odavić Mak i direktoricom Centra za socijani rad opštine Plandište, Đurđevkom Tafra.

Ministar Đorđević je bio upoznat sa načinom i mogućnostima rada Centra, kao i sa potrebama u reševanju problema osoba koje su u stanju socijalne zaštite. Predsednik Opštine Plandište je govorio o planiranim aktivnostima Opštine u 2019. godini iz oblasti zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja i socijalne zaštite stanovništva.

Nakon toga, minstar Đorđević je u pratnji domaćina imao susret sa članovima Udruženja invalida rada opštine Plandište gde je govorio o angažovanju Ministarastva na poboljšanju položaja i uslova života penzionera i invalida rada , o  većem budžetu Ministarastva i mogućnosti da pomognu i podrže veći broj projekta iz oblasti socijalne zaštite u ovoj godini.

Predsednica Udruženja, Slavica Cvetićanin je upoznala ministra Đorđevića i pomoćnicu Barošević sa aktivnostima koje su u njihovom godišnjem progamu i planu rada,  potrebama invalida, pre svega za jednim prostorom u kojem bi se održavale njihove radionice. Posebno je istakla izuzetno dobru saradnju i podršku Lokalne samouprave.

Na kraju razgovora sa invalidima rada opštine Plandište, postignut je dogovor da Opština Plandište obezbedi adekvatan prostor koji će Ministarstvo kompletno da uredi i opremi tehnikom opremom za potrebe Uduženja.

Opština Plandište i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31