ePlandište

ePlandište

Prema prognozi meteorologa, objavljenoj na portalu Vojvodinameteo.rs, narednih dana očekuje nas uglavnom oblačno vreme ali sa manje kiše.

U Zrenjaninu je održana je metodsko pokazna vežba i analiza vežbe jedinice Civilne zaštite opšte namene „Peskara 2019“. Osim pripadnika Civilne zaštite, učestvovali su vatrogasci, Crveni krst, Javna preduzeća, pripadnici Vojske Srbije, pripadnici Sektora za vanredne situacije i radio amateri. Vežba je okupila predstavnike 15 opština i gradova, među kojima je bila i opština Plandište, a cilj je bio da se prikaže mogućnost integrisanog reagovanja, jer pojedinačno lokalne samouprave nemaju svu opremu.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) raspisalo je Konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za realizaciju programa i projekata iz oblasti kulture.

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o dopunama Zakona o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji da 24. maj bude novi praznik – Dan Ćirila i Metodija.

Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je javni poziv za učešće u programu podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija.

Prema prognozi meteorologa, objavljenoj na portalu Vojvodinameteo.rs, narednih dana očekuje nas uglavnom oblačno vreme sa kišom. Obilnije padavine najavljene su za utorak 14., i sredu 15. maj.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i  ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti u smislu dodavanja vrednosti kroz preradu  mleka i mesa na gazdinstvima u AP Vojvodini 2019 .godini 

Iz Opštinske uprave Plandište obaveštavaju sugrašane da je počeo sa radom zvanični sajt Sportskog saveza opštine Plandište.