ePlandište

ePlandište

Načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar, čestitala je vernicima koji danas, po Gregorijsnskom kalendaru, slave Uskrs.

Hrišćani koji vreme računaju po Gregorijanskom kalendaru,  danas slave  Uskrs, dan stradanja i smrti Isusa Hrista.  

Zavod za javno zdravlje Pančevo, devetu godinu zaredom, organizuje foto konkurs i izložbu ekološki angažovanih fotografija posvećenih Danu planete Zemlje i Svetskom danu zaštite životne sredine, a ovogodišnja tema je  “Povratak prirodi”.

Poslednjom, 105. sednicom Opštinskog veća koja je na dnevnom redu imala 26 tačaka, predsedavao je predsednik opštine Plandište, Jovan Repac. Na početku sednice, predsednik je predložio dopunu sa jednom tačkom.

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO), u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU - Druga faza" koji finansira Vlada Švedske i ove godine raspisala konkurs za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi "Drugačije od drugih" koji je za novinare lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija otvoren od 15. aprila do 15. oktobra 2019. godine.

Građani Srbije od danas ponovo mogu da dobiju usluge u službama za katastar nepokretnosti, u skladu sa Odlukom o minimumu procesa rada u RGZ-u, a koju je doneo direktor te institucije Borko Drašković na osnovu uredbe Vlade Srbije.

Povodom „Svetskog dana zdravlja“, Crveni krst Plandište je i ove godine organizovao tradicionalni Kviz „Šta znaš o zdravlju“.

Izuzetno lepa saradnja Doma za učenike u Vršcu i Crvenog krsta Plandište, koja traje već punih tri godine, nastavljena je i u 2019. godini. Posle više različitih predavanja koja su držali mladi volonteri Crvenog krsta Plandište, održano je još jedno edukativno veče, a tema je bila „Humani papiloma virusi“.