ePlandište

ePlandište

Vršačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u sredu 24. oktobra organizuje još jedan Sajam zapošljavanja.

Opština Plandište raspisala je oglas za javnu licitaciju za davanje u zakup i na korišćenje državnog  poljoprivrednog zemljišta u opštini Plandište.

Početak školske godine nosi sa sobom i povećan rizik od stradanja dece u saobraćaju.

Iz Ministrastva poljoprivrede i zaštite životne apeluje na građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru u prirodi ukoliko ta mesta nisu za to predviđena (vidno obeležena) i obezbeđena; ne vrše nekontrolisano paljenje vatre pri izvođenju poljoprivrednih i drugih radova u blizini šume; ukoliko uoče požar, odmah obaveste MUP-Sektor za vanredne situacije, odnosno najbližu šumsku upravu; napominjemo da je odredbama člana 47.

zbori za nacionalne savete nacionalnih manjina održavaju se 4. novembra, a do 19. oktobra moguće je predati izborne liste.

Opštinska uprava obaveštava sugrađane da članom  15 stav 8  - Odluke o komunalnom redu, (“Službeni list opštine Plandište“br: 7/2013) NA JAVNOJ POVRŠINI NIJE DOZVOLJENO PALITI VATRU KAO NI SPALJIVATI OTPAD, TRAVU I LIŠĆE. 

Neposredni izbori za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina biće održani 4. novembra 2018. godine.

U Srbiji će i narednih dana biti pretežno sunčano i toplo, u većini mesta temperatura od četiri do osam stepeni, a najviša dnevna od 22 do 25, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.