ePlandište

ePlandište

Nova, 83. sednica Opštinskog veća opštine Plandište zakazana je za sredu, 22.08.2018. godine. Za dnevni red predstojeće sednice predloženo je 8 tačaka.

Prema podacima objavljenim na sajtu Agencije za restituciju, do 10. avgusta starim vlasnicima ili naslednicima vraćeno je 6.319 objekata, od čega 4.436 poslovnih prostora, 916 stanova i 967 zgrada.

Razlika u roditeljskom dodatku za drugo, treće i četvrto dete, roditeljima će biti isplaćena do kraja godine, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Posle "Plavog kita", opasne igre zbog koje je nekoliko stotina dece u svetu izvršilo samoubistvo, a imala je "fanove" i u Srbiji, pojavila se nova igrica "Momo".

Opština Plandište sa opštinom Rekaš u Rumuniji kreće u rešavanje problema neefikasnog sistema javne rasvete.

U cilju sprovođenja Lokalnog antikorupcijskog plana za opštinu Plandište , Komisija za izbor članova Lokalnog antikorupcijskog Saveta za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana za opštinu Plandište raspisala je Javni poziv za izbor trećeg člana Lokalnog antikorupcijskog Saveta za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana za opštinu Plandište.

Poslednja, 82. sednica Opštinskog veća opštine Plandište kojom je predsedavao predsednik Opštine i veća, Jovan Repac, bila je u znaku poljoprivrede.

Opština plandište objavila je Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Plandište.